Kattekes-plaatjes.jouwweb.nl
Home » Engelen

Engelen 

Vijf manieren om erachter te komen of er een engel bij u is? 

 

Engelen geven u zuivere onvoorwaardelijke liefde. Hier volgen een paar typische manieren die zij kunnen gebruiken om u een boodschap te sturen, of op uw aanroepen te reageren, om u duidelijk te maken dat ze er zijn.

 

Een wit veertje vinden:

Dit wijst erop dat u op de goede weg bent. Er is een deur voor u opengegaan en u hebt ervoor gekozen erdoor te gaan. Volgens de Universele Wet van Drie vindt u er vast nog twee.

 

Een plotselinge geur in uw neus:

Als u opeens een geur ruikt die lijkt te komen en te gaan en die niets te maken heeft met uw parfum of bodyspray, of met uw omgeving, kan het uw beschermengel zijn die u laat weten dat wat u doet zijn goedkeuring heeft. U zult dezelfde geur waarschijnlijk ef en toe nog wel eens ruiken, misschien als u met uw engel praat, of in hetzelfde deel van uw huis.

 

Een helder licht of een heldere kleur in uw hoofd

U hebt uw ogen gesloten en om hulp van een engel gevraagd. U ziet in gedachten opeens een lichtflits. Die kan uw hoofd met licht vullen, of als een vallende ster achter uw ogen langsgaan. Hij kan ook een pulserende kleur of vorm hebben (dikwijls goudkleurig of paars). Al deze manifestaties betekenen dat uw bede is verhoord.

 

Een tinteling in de lucht:

strek na een korte meditatie waarbij u de engelen om hulp gevraagd heeft uw hand naar voren of boven uw hoofd. U zult een tinteling tegen uw hand voelen - dan zijn er engelen om u heen. Als u er nog een engel bijroept, zal de tinteling sterker worden, of anders aanvoelen. Blijf proberen, het duurt even voordat u de energie gaat voelen. U ziet uit uw ooghoeken misschien ook piepkleine lichtpuntjes.

 

Een gevoel van liefhebbende warmte:

Dikwijls wanneer u met een gevoel van liefde en vertrouwen een engel hebt aangeroepen, krijgt u in reactie daarop een warm, troostrijk of rustig gevoel. Dat is vooral merkbaar als hitte in uw handpalmen of rond uw hart. Het kan een golf van liefde zijn die helemaal door u heentrekt voordat hij wegebt.

 

Engelen en communicatie

 

 

Boodschappen van engelen:

Meditatie kan heel doeltreffend zijn, maar er zijn ook heel wat andere manieren om met engelen te communiceren. Eén is uw vraag hardop te stellen en de antwoorden dan in uw hoofd in bepaalde banen te leiden; dat is een vorm van helderhorendheid. Daartoe moet u zich ontspannen en lekker in uw stoel gaan zitten (met pen en papier), of aan uw bureau. Maak u met een paar keer diep ademhalen los van uw omgeving en richt u naar binnen. Vraag om te worden omhuld met licht en vraag Michael of uw beschermengel om met u te zijn. Formuleer  uw vraag, en dan komt er een antwoord bij u op. Schrijf het meteen op.

 

 Engelen en dromen:

Uw dromen zijn uitingen van uw onderbewustzijn en zij kunnen specifieke raad of boodschappen van engelen ontvangen. Tijdens onze slaap worden wij niet meer voortdurend afgeleid door het dagelijks leven. Dat kan ook bij meditatie, als wij de bewuste geest uitschakelen of onscherp laten worden, waardoor engelen gemakkelijker met ons kunnen communiceren. Als u ergens over inzit zou u kunnen vragen of u in uw dromen antwoord kunt krijgen. Ge gemakkelijkste manier is een kort gedichtje te maken waarin uw vraag staat, en dat dan vlak voor het slapengaan steeds weer voor uzelf te herhalen. Zo komt de vraag in uw onderbewustzijn terecht. Bij het ontwaken kunt u dan een duidelijk antwoord hebben gekregen; zorg dat er een dromendagboek naast uw bed ligt, zodat u het meteen kunt opschrijven.

 

 

In contact met je Gidsen
 
  

Je bent niet alleen, je wordt altijd door prachtige energieën omringd, door liefdevolle wezens van het zuivere licht, die jou altijd ter zijde willen staan.
Dit, wanneer je je daarvoor openstelt en hun hulp ook werkelijk verlangt. Jijzelf zult om deze hulp kunnen vragen.
Hoe doe je dit in de praktijk? Ga eerst eens in contact met jezelf. Spreek met je gidsen, al zie je ze niet.
Vraag, overleg, luister, ervaar.
Je krijgt hierdoor ook meer rust en vertrouwen.
Mooie, harmonieuze muziek en een kaarsje kunnen hierbij waardevol zijn, omdat het de sfeer zal verhogen.
Letterlijk wel te verstaan.
Want wanneer je een bepaalde sfeer oproept, dan doe je dat nu meer bewust,omdat je je wenst af te stemmen op een hogere trilling, op een hogere dimensie, op hogere gebieden van "Zijn".
Je schept dus eerst de sfeer die daarbij hoort en je gaat je behaaglijk voelen.
Helemaal ontspannen en prettig, waardoor je het contact al bijna ervaart.
Je voelt je al warm worden van binnen, vol liefde en genegenheid.
Je houdt van jezelf en van je vrienden in de geest, en je voelt nu dat je niet meer alleen bent, maar omringd door gelukzaligheid en liefde.
Je laat dit gevoel heel rustig toe en neemt hiervoor alle tijd.
Dan besef je misschien op dat moment, dat de liefde er altijd was, maar omdat je het veelal te druk had, kon je dit niet zo ervaren.
Nu je je echter daarvan bewust wordt, weet je dat je een bron hebt ontdekt;
dat je een ware schat hebt aangeboord, die je liefde, geluk en gezondheid brengt.
En via de onzichtbare draden van liefde, van licht en van kracht, kun je je bewust leren verbinden met de hogere sferen van Licht, met dimensies, oneindig en mooi,
waarin je het volledige één-zijn ervaart
...

 

Engelen Aanroepen

Engelen zullen u altijd en overal helpen - u hoeft er alleen maar om te vragen, met een hart vol liefde en vertrouwen. Of u nu behoefte hebt aan een liefdevolle relatie, overvloed en succes in uw leven wilt, uw hoop en dromen voor de toekomst duidelijk wilt krijgen, de sterkte, moed en kracht wilt vinden om uw eigen boontjes te doppen, of zelfgenezing, innerlijke rust en sereniteit zoekt, engelen kunnen u daar liefdevol bij helpen.

 

VERTROUWEN EN BEDOELING:

U mag niet vergeten dat het werkelijke doel van het aanroepen van engelen in het dagelijks leven is om uw eigen pogingen te steunen. Zij zijn er niet om u te helpen de loterij te winnen. Pas ook op dat u engelen niet te pas en te onpas aanroept. Zij zullen u alleen te hulp komen als:

U oprecht en vol liefde een hartewens uit

U vertrouwen en geloof in de uitkomst hebt

Uw bedoelingen en de redenen van uw hulpvraag eerzaam zijn

 

EEN EENVOUDIGE AANROEPING:

Kies een engel om u met uw specifieke behoefte te helpen en roep de engel drie keer bij naam. Vraag deze engel dan om u bij te staan en eindig uw aanroeping met de woorden: "In liefde en licht" en wel drie keer, om te laten dat uw bedoelingen eerzaam zijn. U zou bijvoorbeeld kunnen zeggen:

Rafael, Rafael, Rafael (of de naam van een andere engel). Wees nu alstublieft met mij (of een ander verzoek). In liefde en licht. In liefde en licht. In liefde en licht.

 

RICHT U VAN BINNENUIT OP DE ENGELEN:

Soms kan een korte meditatie, misschien met ontspannende muziek, goed helpen. Als u zo'n jachtig leven lijdt dat u geen tijd hebt om te mediteren, ga dan rustig zitten en haal een paar keer diep adem om te ontspannen. Probeer u naar binnen te richten en stel u voor dat u bij het inademen wit licht inademt, en u bij het uitademenvan schadelijke gevoelens ontdoet. Wanneer u alle dingen die u kwijtwilt hebt uitgeademd, blijf dan wit licht in - en uitademen, zodat u helemaal omhult wordt met wit. Roep uw engelhelper op terwijl u in deze vredige gemoedstoestand verkeert.

EEN WOORD VAN DANK:

Vergeet nooit uw engelen te bedanken voor hun reactie op uw aanroep. Ze hebben u hun onvoorwaardelijke liefde gegeven, geef hun dus liefde terug. Als u zich openstelt, zult u ze weldra om u heen voelen; erken dat ze er zijn en bedank voor hun hulp.

 

 

BESLUITEN WELKE ENGEL U WILT BENADEREN:

U weet inmiddels dat u door bovengenoemde manier van aanroepen een engel om hulp kunt vragen. Maar hoe weet u welke engel u moet aanroepen voor een bepaalde situatie in uw leven? Om te beginnen zijn er zeven engelenheersers, voor elke dag van de week één. Elk van deze machtige wezens heeft, aangezien van het feit dat hij over een specifieke dag heerst, zeggenschap over een andere situatie in het leven, en staat bovendien in verband met een planeet en een kristal. In de teksten die nog gaan volgen stel ik al deze engelen voor.

De Verschillende Engelen

 A-Z van meer dan 100 engelen voor situaties in  het leven. Hopelijk vindt u de juiste engel om u toe te wenden voor uw specifiek probleem.

Aanpassingsvermogen: Ambriel                                Reizen: Susubo                               

Aarde: Ariel of Michael                                          Relaties op het werk: Hamaliel

Assertiviteit: Machidiel                                           Rust: Michael, Rafael, Gabriel of Phanuel

Bergen: Rampel                                                       Schone kunsten: Radueriel

Berouw: Phanuel of Michael                                    Slaap: Michael

Bevrijding: Pedael                                                  Tijd: Eth

Bliksem: Barakiel                                                    Toekomst: Isialiel

Boete en gerechtigheid: Zadkiel                             Toekomstvoorspelling: Eistibus

Bossen en bomen: Zuphlas                                       Toeval: Barakiel

Communicatie: Michael of Ambriel                           Tranen: Casiel of Sandalphon

Conceptie: Lailah                                                     Trouw: Verchiel

Daglicht: Shamshiel                                                 Vastberadenheid: Camael

Dapperheid/moed: Verchiel of Camael                     Veelzijdigheid: Ambriel

Diepten (zee of water): Rahab                                Verbeeldingskracht: Barakiel

Dieren (tamme): Hariel                                            Vergeetachtigheid: Purah

Dieren (wilde): Thuriel                                            Verloren voorwerpen: Rochel

Dromen: Gabriel                                                      Verlossing: Haurvatat

Eenzaamheid: Cassiel                                              Visie: Adnachiel

Fruit/vruchtenbomen/groenten: Sofiel                    Vissen: Arariel of Rahab

Gebed: Metatron                                                     Voedsel (lichamelijk en geestelijk): Isda

Geborgenheid: Tual                                                 Vogels (tamme): Tubiel

Geduld/kalmte: Achaiah of Tual                              Vogels (wilde): Arael

Geheimen: Raziel                                                     Vreugde: Rafael of Gabriel

Geheimzinnigheid: Muriel                                        Vriendschap: Mihr

Geheugen: Zadkiel                                                  Vrije wil: Tabris

Geluk: Yofiel                                                          Vruchtbaarheid: Yusamin

Genade: Rachmiel                                                    Vuur: Uriel of Nathaniel

Genezing/gezondheid: Rafael of Hamaliel               Water: Phul

Heldenmoed: Narsinha                                            Westen: Gabriel

Helderziende ontwikkeling: Barakiel of Ariel          Wijsheid: Zagzagel, Pistis Sophia, Metatron

Hemel: Sahaqiel                                                      Winter: Amabael

Herfst: Torquaret                                                   Woede (gerechtvaardigde): Camael

Hoop: Phanuel of Gabriel                                         Zelfvertrouwen: Machidiel

Impulsiviteit: Machidiel                                           Zuiden: Rafael

Individualiteit: Machidiel

Intuitie: Barakiel

Kennis: Zadkiel, Rafael of Raziel

Kracht: Michael of Zeruch

Kwetsbaarheid/gevoeligheid: Muriel

Lente: Spugliguel

Licht: Gabriel of Mirh

Liefdadigheid: Zadkiel

Liefde: Haniel of Rahmiel

Lucht: Casmaron of Ariel

Mededogen: Rachmiel

Moederschoot: Armisael

Muziek: Israfel

Noodlot: Oriel

Noorden: Uriel

Optimisme: Adnachiel

Orde/netheid: Sadriel

Poezie: Israfel of Vretil

Probleemoplossing: Michael of Ambriel

Regen: Matriel

 

 

Achter de naam van uw beschermengel komen

 Wij hebben allemaal een beschermengel die van de wieg tot het graf met ons is om ons soms liefdevol hulp te bieden. Uw beschermengel is er om u te helpen met beide voeten op de grond te blijven staan en u te laten beseffen wat uw doel in het leven is, en deze engel zult u waarschijnlijk graag bij naam willen aanspreken. Er zijn verschillende manieren om achter zijn naam te komen - u zou kunnen vragen om hem in een droom te horen te krijgen, of tijdens het mediteren. Een andere manier is uw beschermengel gewoon aan te roepen en om zijn naam te vragen. Wat er dan gebeurt, is dat u een naam in gedachten schiet ; misschien wel een heel gewone naam - heus niet alle engelen hebben moeilijke of Hebreeuwse namen.

Als de naam die u door hebt gekregen juist is, komt u hem meer dan eens tegen, door middel van engelsynchroniciteit. Een manier om dit te controleren, is nogmaals naar de n,aam te vragen en dan de radio op een muziekzender te zetten - de naam kan dan voorkomen in een liedje dat net werd uitgezonden. Het is ook mogelijk dat u een boek koopt of leent, of een film of toneelstuk op tv ziet, en vreemd genoeg komt de naam daarin voor. Met engelen in de buurt bestaat er niet zoiets als toeval. Al deze dingen zullen voorbestemd zijn zodat u weet dat u op de juiste weg bent.

 

 Een engelenverhaal

Onlangs werd een regenboodengelworkshop bijgewoond door een vrouw, Jo, die zei dat zij, toen ze naar de naam van haar beschermengel vroeg, de naam Erik doorkreeg. "Maar dat kan toch niet" merkte zij op. Ik legde haar uit dat als het wél klopte, zij weldra nadere bevestiging zou krijgen. Een week later schreef zij mij om te vertellen wat er na die workshop gebeurd was. Toen zij de volgende dag naar een vriendin reed, zag zij een prachtige regenboog. Daarna zag zij in de keuken een koelkastmagneet met de naam Erik erop. Toen zij later bij een nicht was, vond zij daar een met bonen gevuld speeltje. Toen zij ernaar vroeg kreeg ze te horen dat het "platte Erik" heette. Daarna gingen zij de tuin in en vonden daar verscheidene witte veertjes. Onderweg naar huis had haar moeder een paar kamerplanten gekocht en toen zij ze uitpakte, zat er een bronzen engeltje in het papier. "Nou" zei ze "dat  zal er wel per ongeluk zijn ingevallen" er lag zoveel kerstversiering. Jo was er uiteindelijk van overtuigd dat dat deze boodschappen bewezen dat Erik de naam van haar beschermengel was.

Je bent niet alleen, je wordt altijd door prachtige energieën omringd, door liefdevolle wezens van het zuivere licht, die jou altijd ter zijde willen staan.
Dit, wanneer je je daarvoor openstelt en hun hulp ook werkelijk verlangt. Jijzelf zult om deze hulp kunnen vragen.Hoe doe je dit in de praktijk?


Ga eerst eens in contact met jezelf. Spreek met je gidsen, al zie je ze niet.
Vraag, overleg, luister, ervaar.
Je krijgt hierdoor ook meer rust en vertrouwen.
Mooie, harmonieuze muziek en een kaarsje kunnen hierbij waardevol zijn, omdat het de sfeer zal verhogen.
Letterlijk wel te verstaan.
Want wanneer je een bepaalde sfeer oproept, dan doe je dat nu meer bewust,omdat je je wenst af te stemmen op een hogere trilling, op een hogere dimensie, op hogere gebieden van Zijn.
Je schept dus eerst de sfeer die daarbij hoort en je gaat je behaaglijk voelen.
Helemaal ontspannen en prettig, waardoor je het contact al bijna ervaart.
Je voelt je al warm worden van binnen, vol liefde en genegenheid.
Je houdt van jezelf en van je vrienden in de geest, en je voelt nu dat je niet meer alleen bent, maar omringd door gelukzaligheid en liefde.
Je laat dit gevoel heel rustig toe en neemt hiervoor alle tijd.
Dan besef je misschien op dat moment, dat de liefde er altijd was, maar omdat je het veelal te druk had, kon je dit niet zo ervaren.
Nu je je echter daarvan bewust wordt, weet je dat je een bron hebt ontdekt;
dat je een ware schat hebt aangeboord, die je liefde, geluk en gezondheid brengt.
En via de onzichtbare draden van liefde, van licht en van kracht, kun je je bewust leren verbinden met de hogere sferen van Licht, met dimensies, oneindig en mooi,
waarin je het volledige één-zijn ervaart...


Gidsen


Je gidsen zullen altijd behoren tot je directe zielengroep en waarschijnlijk tot je zielenfamilie. Gewoonlijk zul je elkaar in de loop van je incarnaties hebben ontmoet.
Af en toe gebeurt het dat een gids een tweelingziel is, omdat het mogelijk is dat de ene zielenstengel sneller evolueert dan de andere.
Je gids zal een persoonlijkheid aannemen die je waarschijnlijk uit een vorig leven herkent.
Als je bijvoorbeeld eens een gelukkig leven hebt geleid als indiaan in een stam met een wijs opperhoofd, kan je gids zich manifesteren in de kledij van een indiaans opperhoofd, compleet met hoofdtooi en adelaarsveren.
Als een gedeelte van je spirituele reis zich in Atlantis of Tibet heeft afgespeeld kan je gids kleding dragen die je herinnert aan vroegere kennis en aspiraties.
Als gidsen zich als een bepaalde persoon manifesteren wil dat niet zeggen dat ze die persoon ook zijn, hoewel die persoonlijkheid wel in hun essentie is geïntegreerd.

 

Wat bepaalt hoe mijn gids zich manifesteert?


Gidsen willen dat je je bij hen ontspannen en op je gemak voelt. Ze zullen meestal in een vorm of op een wijze verschijnen die voor jou aanvaardbaar en aantrekkelijk is.
De uiterlijke verschijningsvorm die ze aannemen kan je helpen om verbinding te krijgen met aangename herinneringen uit een vorig leven, of kan enigsins overeenkomen met jouw verwachtingen van hoe een gids eruit zou moeten zien.
Gidsen hoeven zich niet als een bepaalde persoon te manifesteren, maar kunnen hun aanwezigheid ook laten voelen of kunnen je benaderen in hun energielichaam van licht, kleur en geur.

 

Waarom ken ik mijn gids niet instinktief?

  
Als het iets vanzelfsprekends zou zijn dat je je van je gidsen bewust bent, zou je waarschijnlijk nooit leren je eigen keuzen en beslissingen te maken of je eigen leven te leven.
Het is een spirituele paradox dat gidsen gewoonlijk het duidelijkst met je communiceren wanneer je een levens-en ontwikkelingsstadium hebt bereikt waarin je het liefst je eigen beslissingen neemt.
Gidsen zijn hier niet om jouw leven voor je te leven of je te beschermen voor de gevolgen van je daden

 

 Kan mijn pasgestorven grootmoeder mijn gids zijn?

 

 

Je echte gidsen zijn hoogontwikkelde wezens. Het is heel goed mogelijk dat je grootmoeder of een ander familielid een deel van een zeer ver ontwikkelde zielenstengel of -streng is geweest en dus na de dood jouw gids kan worden.
Dit komt echter niet zo vaak voor.
Meestal moet er na de dood verwerkt en genezen worden voordat de verdere weg van werk en ontwikkeling kan worden gekozen.
Soms kun je gewaarworden dat een geliefde direct na de dood heel dicht bij je is om je door het verdriet en eventuele moeilijkheden te helpen.
Ook is het belangrijk te beseffen dat het achterlaten van het fysieke lichaam nog geen wijsheid hoeft te brengen. Sommige mediums zijn gespecialiseerd in het doorgeven van boodschappen van gestorven familieleden of vrienden.
Voordat we ons haasten om te rade te gaan bij oom Fred moeten we onszelf eerst afvragen of het simpele feit dat hij nu gestorven is, zijn inzichten nu waardevoller maken dan zes maanden geleden, toen hij nog leefde en wij er misschien nauwelijks naar geluisterd zouden hebben.
Een dwaas in dit leven kan ook in het hiernamaals een dwaas zijn. 
 

 

Kan ik meer dan één gids hebben?

Wanneer je je eenmaal bewust bent geworden van gidsen is de kans groot dat je er meer dan één zult ontmoeten die speciaal voor jou iets te zeggen heeft.
Sommige mensen worden zich ervan bewust dat hun gids de zegsman van een groep gidsen is. Het is onverstandig je zomaar zonder speciale scholing open te stellen voor iedere onstoffelijke entiteit die contact met je wil maken.
Als je in contact met de andere wereld wilt komen is het beter te proberen een verbinding met één bepaalde gids te ontwikkelen, zodat er een vertrouwensrelatie kan worden opgebouwd en de authenticiteit gewaarborgd is.