Kattekes-plaatjes.jouwweb.nl
Home » Edelstenen

Edelstenen

Agaat

 

 

Sinds de tijd van het oude Babylon en het oude Griekenland wordt agaat als amulet voor genezing en bescherming gebruikt.

Agaat, dat tot de kwartsfamilie behoort, was één van de eerste stenen die door de mensen werd gebruikt. Bewerkte exemplaren dateren al van 25.000 v. Chr. Agaat wordt in een groot aantal kleurpatronen en varianten gevonden: blauw, bruin, groen ,oranje, rood (bloedagaat), wit en geel. Het kristal kan ook groene of bruinzwarte inclusies (mosagaat) of regelmatige banden rond de rand (vestingagaat) hebben. Agaat - dat verbonden is met de Griekse god van de genezing, Aesclepius - wordt al heel lang met genezing en bescherming geassocieerd.

Spijsverteringsproblemen

Agaat wordt al eeuwen gebruikt bij de behandeling van spijsvetrteringsklachten. Zo hielden de oude grieken bij buikpijn en diaree een steen tegen de buik.

Experimenteer zelf met deze griekse methode als u last heeft van indigestie. Houd een agaat tegen uw buik als u pijn heeft of misselijk bent. Laat de heilzame energie van de steen uw heiligbeenchakra binnendringen om zo uw klachten te verminderen.

De kracht van agaat is dat deze steen de energiestroom van uw lichaam kan stimuleren. Hierdoor wordt voedsel omgezet in energie, zodat spijsverteringsklachten sneller afnemen.

Kalmerende steen

Agaat helpt om een vredige en kalmerende sfeer te creëren. Het is een heilzaal kristal voor massage.

Een glad stuk agaat - in de vorm van bv een ei of bol - kan worden gebruikt tijdens een massage sessie. Rol de steen zachtjes over de te behandelen gebieden om spanning weg te nemen en om de patiënt te kalmeren.

Agaat werkt ook goed bij stijve spieren in de schouders en onderrug. Bovendien kan de patiënt zich er makkelijker door aarden en voelt zich zo meer verbonden met zijn/haar lichaam.

Agaat helpt ook de voorhoofdchakra te ontspannen.

Grenzen verleggen

Vestingagaat helpt u bij het vaststellen van uw grenzen. Als mensen van u profiteren of beslag op u leggen en u vindt het moeilijk om nee te zeggen, gebruik dan deze steen.

Mediteer met de vestingagaat in uw handen en visualiseer uw aura als een allesomhullend, gouden ei dat een barrière vormt tussen u en de buitenwereld.

Voel uw innerlijke kracht groeien en zeg: "ik laat me niet beïnvloeden door anderen, tenzij ik besluit dat het in mijn voordeel is. Draag de agaat bij u als steun.

Andere werkingen:

Door het silicum waaruit de agaat voornamelijk bestaat is hij ook te gebruiken voor alle kwalen van de luchtwegen, bij ademnood of bij asmatische problemen. Hij helpt bij hoge bloeddruk en sommige gevolgen ervan, zoals oorsuizingen, warmteprikkels en duizeligheid. Agaat helpt bij moeilijke bevallingen (vooral de botswana agaat). Hij werkt huidherstellend, sterkt het hart en verbetert de bloedsomloop. Bij koorts neemt hij warmte over en zorgt voor een normale temperatuur. Hij gaat ontkalking tegen en helpt tegen gewrichtspijn.

Geestelijk

Hij versterkt de persoonlijkheid en het zelfrespect. Hij beschermt de drager tegen losbandigheid en maakt hem serieus en evenwichtig. Bij geestelijke problemen en stoornissen kan deze edelsteen een grote hulp zijn. Hij zal de dragen altijd en in alle omstandigheden beschermen tegen gevaren van buitenaf, maar ook tegen gevaren die de persoon zichzelf kan aandoen. Hij verlicht en vergroot het geestelijk vermogen en inzicht.

Spiritueel

Hij beschermt het spirituele leven en geeft positieve krachten. Hij weert demonen en beschermt tegen negatieve spirituele invloeden van buitenaf. Hij stimuleert het zoeken naar meesterschap en wijsheid.

 

 

Amethist

 

Amethist, de geboortesteen van waterman is een zeer veelzijdige kristal. Leg grote stukken in uw huis om te profiteren van de ontspannende trillingen. Of gebruik kleinere kristallen en sieraden en gebruik ze bij genezing en meditatie. Amethist stimuleert alle energiecentra van uw lichaam en maakt uw geest vrij van gedachten. Kanaliseer de kracht van amethist door een klein kristal in uw zak te dragen.

Steen van spiritisten

Spiritisten gebruiken al eeuwenlang amethist vanwege de magische krachten. Het wordt in de bijbel vernoemd en de paus draagt een amethisten ring. Veel spiritisten geloven dat amethist zorgt voor de goddelijke kant in alledaagse dingen. Hierdoor voelt uw ziel zich thuis in uw fysieke lichaam.